OLIJF MET PEREN

Namen

namen en beroepen van voorouders

Eli

Psycholoog en opvoedkundige

Eli en Stenografie

Steeds Sneller

Drees en Stenografie

Stenovrienden

Ik kan het nu nog steeds niet begrijpen

Redding door schoonheid

Sefarden

Geschiedenis in het kort weergegeven

Agnes Roelofsz

Enige aantekeningen

Charles Roelofsz

Schilderijen, boekomslagen etc

Namen


Uit de kwartierstaat van de familie Rodrigues Pereira, gemaakt waarschijnlijk in 1942, halen we een aantal namen die in onze stamboom worden verenigd. We komen van overal, hier een greep uit de gegevens.

De overgrootmoeder van Paul: Vizjevene (1819-1895),

overgrootvader Stas, gehuwd met een Poulviquet. In die generaties komen ook Robles, Melendes voor.

Een generatie verder: zien we opeens een Grietje Groen, maar ook weer Rodrigues Nunes, Lappé, Radier en weer een stap verder: Querido's, Oesterman, De Leon en Pretto Henriquez.

Quiros, La Margue, Lobatto, Semach Serano.

 

Als we teruggaan tot Ricardo Benjamin Israel (geboren te Livorno ongeveer 1667) die is gehuwd met een Reina de la Faya (geb. 1667), dan moeten we nalezen in het Oud Notarieel Archief van Amsterdam, dat "de genoemde Reina de la Faya en kleindochter moet zijn van Abraham of Mozes de la Faya (broers) die in het jaar 1618 van Port à Port naar Holland zijn gevlucht , tengevolge van een grote hetze, welke ter dien tijd, door de inquisitie tegen de marranen van Port à Port is op touw gezet".

In dat Oud Notarieel Archief zou een uitgebreide memorie waarin door een viertal ooggetuigen, het voorgevallene in betrekking tot de gebroeders de la Faya, wordt verhaald.

 

Dan kan je natuurlijk via internet nog vele Rodrigues Pereira's vinden. In Wikipedia komt o.a. voor een van de eersten die de doventaal heeft ontwikkeld: Jacob R.P.